ГоловнаСуспільствоПодії

Через негоду в Івано-Франківській області загинули двоє осіб, одна зникла безвісти

У Верховинському районі на дорозі виявилися заблоковані 40 автомобілів із туристами.

Через негоду в Івано-Франківській області загинули двоє осіб, одна зникла безвісти
Архивное фото
Фото: facebook.com/DsnsZakarpattya

У результаті негоди в Івано-Франківській області двоє людей загинули, ще одна людина зникла безвісти.

Про це повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів, передає "Інтерфакс-Україна".

"В результаті стихії у Верховинському районі відрізані 19 сіл, загинули дві людини і одна людина вважається безвісти зникла. Відбувається руйнування захисних дамб, берегів річок, розмив доріг і їх перекриття через зсуви", – повідомив він на онлайн-брифінгу у вівторок.

Так, у Верховинському районі на ділянці дороги Ільці-Буркут виявилися заблоковані 40 автомобілів із туристами. На вівторок вони проїхали в с. Красник.

На автодорозі державного значення в с. Микуличин було заблоковано рух, проте пізніше його вдалося відновити. Проїзд по трасі Криворівня – Чернівці повністю заблокований.

"За прогнозами очікуються сильні опади й подальше значне підвищення рівнів води в річках. Пік стихії очікуємо завтра", – зазначив Федорів.

У понеділок відбулося засідання обласної комісії ТЕБ та НС, на якому було створено постійний штаб з ліквідації наслідків стихії. Органи державної влади спільно з органами місцевого самоврядування та аварійно-рятувальними службами проводять першочергові відновлювальні й рятувальні роботи й евакуаційні заходи.

"Сума коштів, необхідна для відновлення постраждалих об'єктів і територій, за попередніми оцінками становить понад 400 млн гривень. Нами підготовлено відповідний проєкт листа до Кабінету Міністрів України про виділення коштів на подолання цієї ситуації. З обласного бюджету також виділено субвенцію в розмірі 1 млн гривень і 5625 л дизельного палива для виконання першочергових заходів щодо ліквідації наслідків стихії", – підкреслив голова ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що селевий потік у Карпатах заблокував проїзд по дорозі Львів – Мукачево.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram