ГоловнаСуспільствоПодії

Чернівцям загрожує затоплення через паводок на Пруті

Вода в межах міста може піднятися до 6,5 метрів, нижче за течією - до 10 метрів.

Паводок на притоці Прута Черемоші
Фото: cv.dsns.gov.ua
Паводок на притоці Прута Черемоші

Пік паводку на річці Прут очікується сьогодні вночі. Вода може піднятися до 6,5 метрів у межах міста Чернівці (зараз - близько 4 метри) і до 10 метрів нижче за течією.

Про це повідомив голова Чернівецької області Сергій Осачук у зверненні до жителів регіону.

"Починаючи з післяобіднього часу, весь вечір і ніч йтиме сильний дощ, за даними нашого Гідрометцентру. Сильні опади призведуть до стрімкого підвищення рівня води в річці Прут у межах міста Чернівці. Прогнозоване підняття - до 6,5 метрів, а то й вище", - попередив він.

Губернатор попросив жителів Чернівців, які живуть біля Прута, бути готовими до евакуації.

У місті Чернівці в зону можливого підтоплення можуть потрапити Садгірський район міста, мікрорайон Ленківці, ринок "Добробут", Калинівський ринок.

Загроза підтоплення стосується також тих, хто живе нижче за течією Пруту в Новоселицькому районі. Там рівень води може піднятися навіть до 10 метрів.

"Максимальне підняття води буде відбуватися з дев'ятої години вечора до третьої години ранку. Паводок затримається мінімум на добу, спад води почнеться тільки з 25 червня", - сказав Осачук.

За його словами, малі притоки Пруту виходитимуть з берегів.

На сайті ДСНС ідеться, що до кінця доби 23 червня в Івано-Франківській і Чернівецькій областях очікуються надзвичайно сильні дощі. Рівень небезпеки - червоний, тобто найвищий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram