ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кличко заявив про новий спалах коронавірусу в Києві

У Дарницькому будинку-інтернаті захворювання підтвердили у 81 особи.

Кличко заявив про новий спалах коронавірусу в Києві
Фото: КГГА

У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчаток у Києві стався новий спалах коронавірусу COVID-19 - захворювання підтвердили у 81 особи.

Про це повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

Спочатку коронавірус діагностували в співробітниці закладу. Після цього зробили ПЛР-тести всім вихованцям і персоналу. Усього протестували 182 особи, у 81 тест виявився позитивним.

Кличко уточнив, що коронавірус діагностували в 53 вихованок, яким від 7 до 35 років, а також у 26 жінок і двох чоловіків – співробітників інтернату.

Госпіталізували трьох дорослих, решта перебувають на самоізоляції будинку, під контролем лікарів. Вихованки установи почуваються задовільно й отримують допомогу в інтернаті.

"Як з'ясувалося, вірус у заклад занесла одна жінка – молодша медсестра однієї з груп інтернату. Зазначу, що такі інтернати працюють у закритому режимі. Крім персоналу, їх ніхто не відвідує. Зараз Дарницький будинок-інтернат для дівчат повністю закритий на карантин. Там проводять посилену дезінфекцію та медичне обстеження. На в'їзді на території чергують рятувальники й поліція", – заявив Кличко.

Він також додав, що тестування проведуть у Святошинському будинку-інтернаті для хлопчиків, двох міських установах для престарілих та чотирьох спеціалізованих установах для жінок і чоловіків.

Нагадаємо, за 14 травня в Києві підтвердили 56 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед них – 10 дітей і 9 медиків. Одна особа померла.

Раніше Кличко обурився "масовими гуляннями" на вихідних і не виключив повернення жорсткого карантину. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram