ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Американська торгова палата в Україні розробила план виходу з карантину

"Важливою складовою повернення в офіс є психологічний аспект".

Американська торгова палата в Україні розробила план виходу з карантину
Фото: Максим Козленко

Американська торгова палата в Україні (АСС) розробила детальний план виходу з карантину з конкретними кроками на кожному етапі.

Про це повідомив президент АСС Андрій Гундер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пріоритетом у нашій стратегії є наші співробітники, тому ми зробили акцент на м'яке та поступове повернення до роботи", – зазначив Гундер.

За його словами, відправною точкою для АСС стане четвертий етап виходу з карантину, який анонсував уряд.

"Після цього ми введемо один тиждень обов'язкової роботи з дому. Другий тиждень будемо рекомендувати роботу з дому. На третій почнемо вводити гнучкі формати роботи. І тільки на четвертій зможемо говорити про повернення в офіс", – пояснив Гундер.

Водночас, за його словами, своєчасна і прозора комунікація є критично важливою в цьому процесі.

"На першому і другому тижнях головними кроками є щоденна дезінфекція офісу, закупівля й забезпечення співробітників засобами індивідуального захисту, реорганізація офісу з дотриманням соціальної дистанції між робочими місцями в 1,5–2 метри. Цих заходів дотримуватимемося й надалі. Ми також розглянемо можливість проведення тестування на COVID-19 для всіх наших співробітників", – зазначив Гундер.

Згідно з планом АСС, на третьому і четвертому тижнях передбачений температурний скринінг, введення політики "чистого столу", робота в малих групах або позмінна робота (не всі співробітники будуть перебувати в офісі одночасно). Участь у зустрічах буде можлива тільки в разі крайньої потреби з дотриманням усіх правил безпеки.

"Також важливою складовою повернення в офіс є психологічний аспект, тому директори департаментів палати проведуть зустрічі з кожним членом своєї команди. Ми сподіваємося, що при таких умовах повернення в офіс відбудеться максимально безпечно й комфортно для кожного співробітника", – зазначив він.

В АСС також рекомендують деякий час після виходу з карантину проводити заходи онлайн. Гундер нагадав, що після введення обмежень, багато компаній успішно працюють із дому.

"Взяти, наприклад, компанію Twitter, 5 тис. співробітників якої працюють із дому ще з початку березня. Керівництво Twitter дозволило своїм співробітникам працювати з дому постійно. Це і є нова реальність у дії… Однак співпраця з Міжнародним валютним фондом, перемога над пандемією COVID-19, відновлення економіки України та збереження робочих місць є першочерговими пріоритетами для бізнесу, підкреслив він.

Нагадаємо, карантин в Україні почали пом'якшувати з 11 травня. Зокрема, була дозволена робота непродовольчих магазинів, літніх майданчиків громадського харчування, музеїв і заповідників, стоматологічних кабінетів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на 22 травня запланований другий етап пом'якшення карантину, але закликав українців не розслаблятися. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram