ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікарні повідомили тільки про половину випадків COVID-19 серед медиків, - Ляшко

Кабмін включив COVID-19 в перелік професійних захворювань.

Лікарні повідомили тільки про половину випадків COVID-19 серед медиків, - Ляшко
Виктор Ляшко
Фото: Макс Требухов

Керівники медичних установ повідомляють в Державну службу з питань праці не про всі випадки зараження коронавірусом серед медичних працівників.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Кожен випадок захворювання на COVID-19 серед медичних працівників повинен розглядатися як професійне захворювання", - підкреслив він.

У зв'язку з цим про коронавірус у медиків необхідно інформувати Державну службу з питань праці, однак, "керівники закладів охорони здоров'я нехтують цим".

"З понад 3 тисяч випадків захворювання на COVID-19 серед медичних працівників станом на зараз повідомлено тільки про захворювання кожного 2-го медика", - зазначив Ляшко.

Він додав, що поки розслідування проведено тільки в 10 випадках, з яких в семи Держпраці встановило зв'язок між професійною діяльністю і хворобою. Ляшко обіцяє, що "закривати очі" на цю ситуацію не будуть.

Раніше повідомлялося, що коронавірусом заразилися 3420 українських медиків - майже 20% всіх підтверджених випадків COVID-19.

З початку епідемії в Україні кількість заражених коронавірусом перевищила 17 тисяч. Понад 4,4 тисячі пацієнтів з COVID-19 одужали, 476 померли.

13 травня Кабмін включив COVID-19 в перелік професійних захворювань. Визнання хвороби професійною дозволяє громадянам претендувати на відшкодування шкоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram