ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко просить Кабмін з 25 травня відкрити метро у звичайному режимі

Наземний громадський транспорт у звичайному режимі планують запустити з 22 травня.

Кличко просить Кабмін з 25 травня відкрити метро у звичайному режимі
Фото: Олександр Рудоманов

Мер Києва Віталій Кличко звертається до Кабміну з проханням відкрити метро з 25 травня. Про це він повідомив під час щоденного брифінгу 13 травня.

"Звичайно, ми будемо дивитися на ситуацію з поширенням вірусу, сподіваємося, що вона не погіршиться. Ми не хотіли закривати метро і продовжували його роботу до останнього. Але коли все більше людей повертаються на місця праці, в місті виникає колапс", - зазначив він.

При цьому, на думку мера, ідея спецперепусток у метро утопічна.

"Ми створимо жахливі натовпи і буде ще гірше. Тому метро має відкритися для роботи в звичайному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту в столиці", - зазначив мер.

Він звернувся до киян з проханням користуватися метрополітеном у разі крайньої потреби і з дотриманням санітарних норм і правил соціальної дистанції.

Крім цього, мер оголосив про плани відновити роботу наземного громадського транспорту в звичайному режимі з 22 травня.

"Але варто розуміти, що зупинити роботу громадського транспорту можна за один день, а ось щоб повністю відновити його потрібен певний час. Це робиться поступово", - повідомив він.

Кличко зазначив, що буде збільшуватися кількість транспорту. Спочатку буде відновлено роботу електротранспорту, тобто трамваїв і тролейбусів.

"Учора на вулиці міста вийшли 30 додаткових одиниць транспорту", - додав він.

Нагадаємо, 10 травня в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що метро в Україні відкриють, коли епідемія коронавірусу остаточно піде на спад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram