ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі бандити три дні тримали в заручниках киянина, вимагаючи від нього більш як 11 мільйонів гривень

Зловмисників затримали.

В Одесі бандити викрали жителя Київської області, який тимчасово проживав на вулиці Вільямса в Одесі, і три доби утримували його, вимагаючи перевести їм понад 11 млн гривень і переписати рухоме й нерухоме майно.

Не витримавши побоїв і погроз, киянин перевів частину коштів зі свого крипто-акаунту на акаунт здирників, пише Думская.

Під час останньої спроби заволодіти чужими грошима зловмисників затримали оперативники управління карного розшуку ГУНП і Шевченківського відділення поліції Одеси за підтримки батальйону поліції особливого призначення.

Пресслужба обласної поліції повідомляє, що двоє зловмисників виманили 37-річного чоловіка на зустріч і, погрожуючи фізичною розправою, змусили підписати боргову розписку, у якій говорилося про понад 200 тисяч доларів США.

«Не отримавши грошей, злочинці вивезли свою жертву в заздалегідь обумовлене зі своїм третім спільником місце в Одесі, де не тільки подвоїли суму «боргу», а й додали до нього рухоме й нерухоме майно потерпілого», — наголошується в повідомленні.

Зазначається, що затримані — уродженці Дніпропетровської та Донецької областей, які проживають в Одесі. Вік викрадачів — від 28 до 31 року.

Дії всіх трьох фігурантів слідчі кваліфікували за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Двом із них також повідомили про підозру по ч.4 ст.189 (вимагання) КК України.

Суд обрав одному з фігурантів запобіжний захід утримання під вартою, а його спільникам — домашній арешт.

Раніше повідомлялося, що пізно ввечері 12 травня правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати ресторан у передмісті Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram