ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Міносвіти не виключили, що дитячі садки зможуть працювати влітку

Їх відкриття залежить від епідеміологічної ситуації.

У Міносвіти не виключили, що дитячі садки зможуть працювати влітку
Фото: znaj.ua

Міністерство освіти і науки України допускає, що дошкільні навчальні заклади зможуть працювати влітку. Про це в ефірі каналу "Україна 24" повідомила в.о. голови міністерства Любомира Мандзій, пише "Інтерфакс-Україна".

"І, безумовно, враховуючи обставини, я думаю, що установи дошкільної освіти можуть і будуть працювати влітку. Тут треба враховувати виключно епідеміологічну ситуацію", - повідомила вона.

Мандзій підкреслила, що для дитячих садків не існує такого поняття, як навчальний рік, а режим роботи визначається засновником.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що рішення про відновлення роботи дитячих садків після карантину через коронавірус мають прийняли 22 травня. "Або ми їх відкриваємо, або говоримо, в який етап вони потрапляють", - зазначив він.

Він додав, що дитячі садки можуть відкритися в деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення - зокрема для дітей медпрацівників, які повинні бути на роботі і яким ні з ким залишити дітей.

Згідно з початковим планом, садки мали відкритися разом з іншими навчальними закладами тільки на четвертому етапі. Виняток - випускні класи в школах, які відкриють на другому етапі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram