ГоловнаСуспільствоЖиття

Під будинком президента провели пікет з вимогою не допустити "зливу" справи Гандзюк

Активісти заявили, що у них "багато запитань до президента".

Під будинком президента провели пікет з вимогою не допустити "зливу" справи Гандзюк

Під будинком президента на вулиці Грушевського в Києві активісти провели мітинг із вимогою не допустити повного "зливу" справи про вбивство херсонської активістки Катерина Гандзюк.

Про це повідомляється на сторінці організаторів акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" у фейсбуці.

"Ми маємо багато запитань до президента. Ми хочемо знати, чи його слова про притягнення до відповідальності замовників вбивства Катерини Гандзюк не були порожніми обіцянками заради політичного піару. Саме тому сьогодні вранці ми прийшли в будинок, де він проживає", – йдеться в повідомленні.

Учасники акції наголосили, що приходитимуть до президента особисто, а також на офіційні зустрічі.

"Очевидно, що генпрокурор і голова СБУ не розповідають президенту про справжній стан справ. Ми готові розповісти президенту те, що не цікавить генпрокурорку, про брак доказів у матеріалах справи та про помилки слідства", – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні. У цей же день поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "Закінчене вбивство".

За звинуваченням у нападі на Гандзюк засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Окремо судять Ігоря Павловського, якого слідство вважає посередником між замовниками та виконавцями вбивства.

Підозрюваними в замовленні та організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram