ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ викрила інтернет-агітаторів, які закликали до повалення влади в Україні

Адміністраторами таких груп в соцмережах були двоє жителів Хмельницького та Івано-Франківська.

СБУ викрила інтернет-агітаторів, які закликали до повалення влади в Україні
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки припинили діяльність групи інтернет-агітаторів, які за вказівкою російських кураторів поширювали в інтернеті публічні заклики до повалення української влади.

Про це повідомляє сайт СБУ.

Встановлено, що двоє жителів Хмельницького та Івано-Франківська адміністрували в соцмережах сепаратистські спільноти та діяли під "прикриттям" української SMM-структури.

"В інтернеті вони поширювали переважно деструктивний контент: фейки про карантин через COVID-19, дискредитацію органів державної влади. Але головне – агітатори інспірували протести та просували ідеї федералізації України. Результати лінгвістичної експертизи цих матеріалів підтверджують: вони містять публічні заклики до зміни кордонів території й державного кордону України, насильницького повалення конституційного ладу ", – відзначили в СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

У підозрюваних провели обшуки та вилучили комп'ютерне обладнання й мобільні пристрої. Слідчі дії проходили в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про викриття групи осіб, які готували провокації в Одесі до 2 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram