ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський запропонував ввести кредитні канікули для малого бізнесу

"Ми повинні допомогти їм, щоб вони могли швидко прийти в себе".

Зеленський запропонував ввести кредитні канікули для малого бізнесу
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський під час селекторної наради в понеділок заявив, що уряду варто запропонувати кредитні канікули малому бізнесу.

Як повідомляє пресслужба президента, він поцікавився станом економіки і функціонуванням програм, які повинні допомогти бізнесу в карантинний період.

"Ми обговорювали низку програм кредитної підтримки малого та мікробізнесу, адже вони найбільше страждають від карантину. Ми повинні допомогти їм зараз і після карантину, щоб вони могли швидко прийти в себе. Нам треба запропонувати їм так звані кредитні канікули", - зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що з боку уряду створені всі передумови для повноцінної роботи оновленої програми "Доступні кредити 5-7-9%", також додатково фіналізується інша програма - "Нові гроші", за якою підприємці зможуть отримати кредити під дуже низький відсоток.

"Ці програми допоможуть українському бізнесу витримати важкі економічні умови, обумовлені епідемією, а також стануть запорукою збереження робочих місць. Основна умова програм - збереження не менш як 80% робочих місць в малому і мікробізнесі", - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, що економіка України серйозно постраждала через карантинні обмеження, які зупинили роботу значної частини бізнесу.

У першому кварталі ВВП України скоротилося приблизно на 0,5%, а значить Україна де-факто увійшла в рецесію, оскільки в другому кварталі прогнозується сильний обвал економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram