ГоловнаСуспільствоЖиття

Ексміністр у справах ветеранів Коляда стала головою правління фонду "Повернись живим"

Повноваження засновника організації Віталія Дейнеги будуть розділені між нею і Наглядовою радою.

Ексміністр у справах ветеранів Коляда стала головою правління фонду "Повернись живим"
Фото: Макс Требухов

Колишня міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда стала новим главою правління фонду "Повернись живим".

Вона офіційно зайняла цю посаду з 12 травня, повідомили на сторінці фонду у Facebook.

"Вона була нашим потужним партнером у рядах Збройних сил, у громадянському суспільстві та у міністерстві. Ми разом з Оксаною, волонтерською і ветеранською спільнотою проводили ветеранські форуми, разом лобіювали створення міністерства, разом організовували національні відбори до Invictus Games: Team Ukraine", – йдеться в повідомленні.

У фонді повідомили, що посада Оксани Коляди – найвища, її завданням буде вивести можливості організації на новий рівень у військовому, благодійному, ветеранському, аналітичному та медійному напрямах.

Зазначається, що транзит влади у фонді відбувається планово, це рішення прийняли 2,5 роки тому.

"Час було обрано невипадково. Було очевидно, що після зміни влади країну "штормитиме", і це останній шторм, через який я повинен був провести організацію особисто", – повідомив засновник фонду Віталій Дейнега.

Він пояснив, що відтепер його повноваження засновника фонду розділені між новою главою правління та Наглядовою радою.

"Перша отримає повний контроль разом із повною відповідальністю за дії організації. Друга контролюватиме виконання стратегії, призначатиме наступних директорів і має право закрити організацію, якщо та більше не зможе ефективно виконувати свою місію", – пояснив Дейнега.

Сам засновник фонду після відпустки збирається завершити створення Наглядової ради та кілька проєктів, зокрема з бізнес-освіти ветеранів.

Нагадаємо, що волонтерська організація "Повернись живим" була створена в травні 2014 року через збройну агресію Росії проти України. Фонд займається допомогою підрозділам армії в зоні бойових дій на сході України.

Оксану Коляду в серпні 2019 року призначили міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Після відставки уряду Олексія Гончарука, згідно з законодавством, у відставку пішли й міністри, включно з Колядою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram