ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Херсоні відкриють центр дистанційної освіти для дітей з Криму

Якщо цей пілотний проєкт буде успішним, такі центри запустять по всій Україні.

У Херсоні відкриють центр дистанційної освіти для дітей з Криму
Фото: Макс Требухов

У Херсоні відкриють центр дистанційної освіти для дітей з анексованого Криму. Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксану Коляду.

Про запуск пілотного проєкту дистанційної освіти Коляда повідомила 12 лютого, під час виїзного засідання комітету ВР з прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій на КПВВ "Чонгар" у Херсонській області.

"У нас уже є домовленість, що ми в Херсоні відкриваємо центр дистанційної освіти для дітей з тимчасово окупованих територій Криму і Севастополя. Він розміститься на базі одного з ліцеїв. Я вчора доповідала про це президентові. І наше завдання зараз - відпрацювати цей пілотний проєкт успішно для того, щоб масштабувати всій Україні такі центри дистанційної освіти. Тим паче, що там є можливість приїжджати з окупованої території на канікули чи на вихідні, проживати в гуртожитку і складати певні іспити або навчатися", - розповіла Коляда.

Нагадаємо, з 9 лютого набули чинності спрощені правила для дітей від 14 до 16 років у перетині кордону Херсонської області з окупованих Кримом.

Згідно з правилами, якщо діти навчаються на території материкової України, то зможуть самостійно перетинати КПВВ за наявності паспорта України (ID карти) або українського закордонного паспорта і за наявності інформації про навчання в Єдиній державній електронній базі освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram