ГоловнаСуспільствоПодії

Затриманого в РФ українського провідника поїзда утримують у СІЗО без гарячої води і медичної допомоги

За менш ніж два роки ув'язнення він схуд на 30 кг.

Затриманого в РФ українського провідника поїзда утримують у СІЗО без гарячої води і медичної допомоги
Сергей Бугайчук
Фото: Людмила Денисова facebook

Українець Сергій Бугайчук, засуджений у Росії до 9,5 років позбавлення волі, утримується в СІЗО в неналежних умовах. Він чекає на вручення вироку та апеляцію у ФКУ СІЗО 1 УФСВП Росії в Брянській області.

Як повідомила у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, українця тримають у камері без гарячої води, з недотриманням норми площі та санітарно-гігієнічних норм.

"Громадянин України скаржиться на постійний моральний тиск з боку співкамерників через його національну приналежність, а також на погану якість харчування", - додала вона.

Крім того, адміністрація СІЗО не надає йому медичної допомоги. За час ув'язнення на території Росії, тобто з липня 2018 року, він схуд на 30 кг. У Бугайчука з'явився біль у правому боці і проблеми з серцем, на шкірі по всьому тілу - грибкові захворювання.

Лист в'язня
Фото: facebook.com/denisovaombudsman
Лист в'язня
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

"Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій і дипломатичного корпусу України сприяти відновленню порушених прав громадянина України і спільно змусити країну-агресора дотримуватися міжнародних стандартів прав людини", - підкреслила Денісова.

Нагадаємо, що провідника поїзда "Ковель-Москва" Сергія Бугайчука затримали 11 липня 2018 року. Його звинуватили в тому, що він у складі групи з трьох осіб (одного з яких названо тільки на ім'я) нібито переправляв через російсько-український кордон для подальшого перепродажу зброю - пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета "Макаров".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram