ГоловнаПолітика

ФСБ Росії затримала українського провідника поїзда "Ковель-Москва", - Фейгін

Сергія Бугайчука звинувачують у незаконному перевезенні зброї через кордон.

ФСБ Росії затримала українського провідника поїзда "Ковель-Москва", - Фейгін
Фото: Артем Атаманюк

У СІЗО в Москві з'явився ще один українець, затриманий ФСБ Росії - провідник із Рівного Сергій Бугайчук. Про це повідомляє агентство "Укрінформ" з посиланням на російського правозахисника Марка Фейгіна.

"З'явилася нова історія з українським заручником в Росії. Це провідник з Рівного Сергій Бугайчук. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Простіше кажучи, сидить у СІЗО Лефортово. І тут у черзі на відвідування (Романа Сущенка - ред.) я поспілкувався з його дружиною", - сказав Фейгін.

Провідника пасажирського вагонного депо "Ковель" затримали 11 липня. Йому інкримінують те, що він у складі групи осіб з трьох людей (одного з яких названо лише на ім'я) нібито переправляв через російсько-український кордон для подальшого перепродажу зброю - пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета "Макаров".

Цю справу ведуть співробітники Слідчого управління ФСБ Росії.

Бугайчук не визнає своєї провини. На перших засіданнях суду йому надали "адвоката за призначенням", зараз українське консульство шукає для захисту Бугайчука адвоката за угодою.

Нагадаємо, Росія не допускає українських представників до українських політв'язнів. На останньому засіданні тристоронньої контактної групи Україні не вдалося досягти прогресу ні у цьому питанні, ні в питанні обміну полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram