ГоловнаСвіт

Nord Stream-2 почала вкладати труби для нового газопроводу в Німеччині

Роботи почалися у Грайфсвальдській затоці під Любміном.

Nord Stream-2 почала вкладати труби для нового газопроводу в Німеччині
Архивное фото
Фото: vedomosti.ru

Компанія Nord Stream-2 почала вкладати перші труби в рамках спорудження спірного газопроводу "Північний потік-2", яким паливо постачатимуть з Росії в Німеччину напряму.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Судно-трубоукладач Castoro 10 у ніч на середу, 25 липня, розпочало роботи на наземній стикувальній станції під Любміном у Грайфсвальдській затоці.

Зазначають, що на першому етапі сегменти труб, приварені одне до одного на судні, протягнуть по підземному тунелю, який веде до наземної приймальної станції. Nord Stream-2 ще два місяці тому почала будівництво 30-кілометрового підводного тунелю в прибережних водах.

У серпні почнуться роботи з безпосереднього вкладання труб.

Спорудження спірного газопроводу "Північний потік-2", проти якого різко виступають Україна, держави Балтії і Польща, заплановано завершити до кінця 2019 року.

Нагадаємо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Раніше голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що після побудови "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" транзит газу через Україну знизиться вдесятеро. Зараз Україна отримує близько 3 млрд доларів на рік від транзиту російського газу.

У травні президент РФ Володимир Путін на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що Росія не планує припиняти транзит газу через Україну після того, як введуть в експлуатацію "Північний потік-2". Тоді він говорив, що постачання продовжать, якщо вони будуть "економічно обґрунтовані для учасників економічної діяльності".

На зустрічі з президентом США Дональдом Трампом Путін знову пообіцяв зберегти транзит газу через Україну в разі будівництва "Північного потоку-2". Напередодні зустрічі стало відомо, що США готують санкції проти учасників будівництва газопроводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram