ГоловнаСвіт

Трамп упевнений у втручанні Росії в майбутні американські вибори

Найближчі вибори в США пройдуть в листопаді 2018 року.

Трамп упевнений у втручанні Росії в майбутні американські вибори
Фото: EPA/UPG

Росія буде втручатися у вибори в законодавчі органи в Сполучених Штатах з метою сприяти перемозі Демократичної партії.

Про це заявив президент США Дональд Трамп.

"Я дуже стурбований тим, що Росія буде дуже важко боротися, щоб мати вплив на майбутніх виборах. Виходячи з того, що жоден президент не був більш жорстким стосовно Росії, ніж я, вони будуть дуже сильно тиснути на демократів. Вони точно не хочуть Трампа!"- написав він в твітері.

Президент не привів інших підстав для своїх тверджень.

Раніше президент США Дональд Трамп погодився з інформацією американських спецслужб про те, що за кібератаками під час виборів 2016 року стояла влада РФ. Про це Трамп заявив після різкої критики його слів, сказаних на зустрічі з Путіним.

Президент заявив, що американо-російські відносини ніколи не були гіршими, ніж сьогодні, але вони почали поліпшуватися і, можливо, будуть поліпшуватися в майбутньому.

Спецслужби США дійшли висновку, що уряд Росії втрутився в хід виборів президента в 2016-му році з метою підтримати Дональда Трампа. Розслідування незалежного прокурора Роберта Мюллера серед іншого перевіряє, чи мала місце змова між виборчим штабом Трампа і урядом Росії.

Сам Дональд Трамп до останнього часу сумнівався в висновках розвідки США. Він також називає розслідування Мюллера "полюванням на відьом", що ведеться нібито політично заангажованими слідчими з метою сприяти Демократичній партії і виправдати поразку Гілларі Клінтон на виборах президента.

Найближчі вибори в США пройдуть в листопаді 2018 року. На них будуть обиратися члени Палати представників і 35 сенаторів із 100.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram