ГоловнаСвіт

Пожежі в Греції забрали життя щонайменше 20 осіб

Уряд просить міжнародної допомоги в боротьбі зі стихією.

24 особи стали жертвами лісових пожеж у передмістях Афін. Про це з посиланням на офіційного представника кабінету міністрів Греції Димитриса Дзанакопулоса у вівторок повідомило агентство Associated Press.

Дзанакопулос додав, що в результаті пожеж 69 осіб перебувають у лікарнях, багато з постраждалих - у критичному стані. Влада Греції просить допомоги в інших країн, щоб впоратися зі стихією.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас заявив, що ситуація з лісовими пожежами вийшла з-під контролю. "Ситуація в Аттиці вийшла з-під контролю", - заявив прем'єр-міністр журналістам, підкресливши, що ніч на 24 липня буде особливо важкою. Прем'єр країни зазначив, що лісові пожежі загалом гасять понад 600 пожежників на більш ніж 300 пожежних автомобілях. Політик запевнив, що всі компетентні служби координують свої зусилля.

Прем'єр підкреслив, що "всі повинні зберігати холоднокровність". При цьому, за його словами, "поки не час давати оцінки, має бути ще битва".

Навколо Афін у понеділок, 23 липня, виникло кілька вогнищ пожеж, на гасіння яких перекинули фахівців із багатьох регіонів країни. Вранці виникла сильна пожежа в районі прибережного курортного міста Кінета (приблизно за 50 км на захід від Афін), у другій половині дня загорілися ліси біля міст Рафіна, Пікермі, Мате, Неос Вутзас (на схід від Афін), а також на схилах гори Пенделя (на північ від столиці Греції).

Фото: telegraph.co.uk

Сильний вітер приніс хмари диму в центр Афін, через що було перенесено низку рейсів зі столичного міжнародного аеропорту. Досі перекриті дві автомагістралі, що ведуть з Афін, рух переведено на об'їзні дороги, частково порушено рух приміських поїздів і електричок.

У країні з початку липня утримується спекотна погода, в останні дні стовпчик термометра сягає 38-40 градусів. Сильний вітер сприяє поширенню вогню. Раніше грецький телеканал Alpha повідомляв про 10 загиблих і безліч зниклих безвісти.

Нагадаємо, напередодні міжнародну допомогу в гасінні пожеж попросила Латвія, де горить близько 700 га торфовищ і ліси.

Рекордно висока температура зберігається також у Японії, де від теплових ударів та інших наслідків спеки померли вже 40 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram