ГоловнаСвіт

Російські хакери отримали доступ до електромереж США, - WSJ

Угруповання Dragonfly зайшло в енергомережу через партнерське програмне забезпечення.

Російські хакери отримали доступ до електромереж США, - WSJ
Фото: Depositphotos/darknula

Російське хакерське угруповання одержало доступ до електромереж США. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на американське міністерство внутрішньої безпеки.

Газета вказує, що угруповання, яке називає себе Dragonfly або Energetic Bear, зуміло зламати мережі електричних компаній у США, які вважалися захищеними. У Міністерстві це угруповання пов'язують з російською владою.

Хакери отримали доступ через атаки на партнерські компанії, що обслуговують електромережі. Вони обманом отримали необхідні доступи до комп'ютерів диспетчерських служб, з яких могли влаштовувати перебої з подачею електрики.

Раніше Міністерство внутрішньої безпеки неодноразово говорило про погрози з боку хакерів, проте цього разу воно вперше повідомило про те, що реально зробили кіберзлочинці. При цьому назви компаній у відомстві не згадували, розповівши лише про "сотні жертв".

У Міністерстві внутрішньої безпеки, крім того, вважають, що всі жертви здогадуються про злом. При цьому у відомстві не можуть сказати, навіщо зламували мережі: для крадіжки інформації чи для підготовки до майбутнього конфлікту.

Нагадаємо, в червні про підготовку атак на електромережі з боку Росії заявляла Німеччина. За даними спецслужб, атаки зазнали також організації зі сфери хімічних досліджень і деякі ЗМІ. Йшлося про діяльність російського угруповання хакерів Sandworm.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram