ГоловнаСвіт

Розвідка Естонії розкрила мережу російських агентів

"Ми чітко бачимо, що ці люди нав'язують російський план дій".

Розвідка Естонії розкрила мережу російських агентів
Фото: Toomas Huik/postimees.ee

Генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран заявив, що що серед громадських діячів, журналістів, дипломатів, бізнесменів і політиків виявлено, як вважають, агентів впливу Росії.

Про це повідомляє Delfi.

"Ми встановили мережу, яка насправді включає в себе агентів впливу Росії, яким говорять, що їм слід робити. Ми чітко бачимо, що ці люди нав'язують російський план дій", - заявив Марран.

Він попередив, що незважаючи на зустріч президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна, загроза з боку Росії не минула. За його словами, останнім часом Кремль почав більше використовувати агентів впливу і збільшувати їхню роль.

Марран навів як приклад політиків, які "роками працювали на рівні місцевих самоврядувань, а тепер почали проходити в національні парламенти й уряди країн".

"Що вони (росіяни, - ред.) їм запропонували, це увагу ЗМІ і політичну підтримку, ексклюзивні бізнес-можливості і, в одиничних випадках, також фінансову допомогу", - зазначив Марран.

Прізвищ підозрюваних він не назвав.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Естонії порадив Заходу розмовляти з Росією з позиції сили і єдності. Він підкреслив, що РФ - це країна, "яка використовує армію для досягнення своїх політичних цілей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram