ГоловнаСвіт

Сенатори США запропонували поширити санкції на держборг Росії

Законопроект буде включати активізацію зусиль з протидії російській дезінформації.

Сенатори США запропонували поширити санкції на держборг Росії
Фото: 24 канал

Два провідних американських сенатори заявили у вівторок, що представлять двопартійний законопроект про розширення санкцій США щодо Росії, які будуть направлені проти держборгу, а також енергетичного та фінансового секторів.

Про це пише Bloomberg.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем і демократ Боб Менендес повідомили в спільній заяві, що так само, як президент РФ Володимир Путін прагне заперечувати силу і вплив США, "Сполучені Штати повинні ясно заявити, що ми будемо захищати нашу націю і будемо непохитні в нашому неприйнятті його зусиль з підриву західної демократії".

Грем, який представляє Південну Кароліну, і Менендес з Нью-Джерсі, провідний демократ в Комітеті з міжнародних відносин, заявили, що їх законопроект потребує схвалення Сенатом будь-якого виходу США з НАТО і буде включати активізацію зусиль з протидії Російській дезінформації.

Сенатори Марко Рубіо і Кріс Ван Холлен наполягають на голосуванні за окремим законопроектом, який вводить нові санкції, включаючи санкції щодо операцій з борговими паперами, для країн, які втручатимуться в проміжні вибори в конгрес.

Лідери республіканської партії планують діяти обережно щодо будь-яких санкцій до Росії, які будуть широкомасштабними і можуть мати непередбачені наслідки, особливо коли мова йде про ринки суверенного боргу, повідомив співробітник республіканської партії.

У минулому році республіканці Палати представників змінили інший законопроект про санкції щодо Росії, щоб дозволити побоювання енергетичних компаній, що працюють над проектами з іноземними партнерами.

Раніше в липні лідер більшості в Сенаті США Мітч Макконнелл закликав два ключові комітети Сенату провести слухання про можливість введення нових санкцій щодо Росії, щоб запобігти втручанню Кремля в майбутні американські вибори.

Також повідомлялося, що Конгрес США готує законопроект про автоматичне введення санкцій за втручання у вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram