ГоловнаСвіт

Тіллерсон повідомив про підготовку нових санкцій проти Росії

Обмеження введуть проти кількох громадян РФ.

Тіллерсон повідомив про підготовку нових санкцій проти Росії
Рекс Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Рекс Тіллерсон повідомив про підготовку нових санкцій на адресу громадян Росії.

В інтерв'ю телеканалу CBS у Тіллерсона спитали, чому американська адміністрація не вводить повною мірою санкції, передбачені Конгресом щодо Росії. На це голова Держдепу відповів, що США роблять такі кроки.

"Ми вже запобігли частині експортних постачань зброї з Росії. Крім того, ми розглядаємо можливість введення санкцій проти ще кількох осіб", - заявив Тіллерсон.

29 січня Мінфін США презентував у Конгрес доповідь про російську еліту, яку зобов'язаний був представити згідно із законом, прийнятим улітку 2017 року. У відкритій і опублікованій частині документа названо 210 осіб, у тому числі багатющих бізнесменів і вищих чиновників. Значна частина списку складалася з імен керівників великих російських держкомпаній і підприємств з державною участю. Закрита частина доповіді, за інформацією Мінфіну, складається з сотень сторінок. Імена людей, які потрапили в цю частину, не розголошувалися.

У доповіді з посиланням на закон було пояснення, що занесення в "кремлівський список" не рівноцінне внесенню у список санкцій. Рішення про розширення санкцій ухвалюватимуть окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram