ГоловнаСвіт

У рамках справи про корупцію затримали голову центробанку Латвії

Слідство розглядає три протиправних дії.

У рамках справи про корупцію затримали голову центробанку Латвії
Илмар Римшевич
Фото: InfoTop.lv

Латвійське Бюро боротьби та запобігання корупції (ББЗК) призначило президенту Банку Латвії Ілмару Рімшевічу статус затриманого в рамках кримінальної справи. Про це заявив прем'єр-міністр Маріс Кучінскіс, повідомляє Delfi. Затриманню передували обшуки, які співробітники ББЗК провели в п'ятницю, 16 лютого, в кабінеті Рімшевіча та в його будинку.

За даними ЗМІ, слідство розглядає три протиправні дії: вимагання хабара для посадової особи, вимагання групою осіб за попередньою змовою і посередництво при наданні хабара.

Подробиць справи латвійське Бюро боротьби з корупцією не озвучує.

"Зараз ні в мене, ні у інших посадових осіб немає ніяких підстав втручатися в роботу ББЗК. Відомство діє професійно і точно. Як тільки керівництво ББЗК визнає за необхідне надати суспільству інформацію про перебіг слідства, це негайно буде зроблено.Уряд повністю довіряє антикорупційному бюро і готовий надати всю необхідну підтримку, не допускаючи ніякого втручання в роботу ББЗК", - зазначив прем'єр-міністр.

Кучінскіс наголосив, що він як прем'єр-міністр разом з міністром фінансів і урядом стежить за тим, щоб Банк Латвії повноцінно і якісно виконував всі свої зобов'язання.

Прем'єр зазначає, що немає ніяких ознак, що свідчать про загрози для фінансової системи Латвії.

Нагадаємо, раніше латвійський банк запідозрили в порушенні режиму санкцій проти КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram