ГоловнаСвіт

У Мексиці вертоліт з чиновниками під час обльоту зон, постраждалих від землетрусу, впав на людей. Загинуло 13 чоловік

Міністр і губернатор, які перебували всередині гелікоптера, не постраждали

У Мексиці розбився військовий вертоліт, в якому перебували міністр внутрішніх справ країни Альфонсо Наваррете і губернатор штату Оахака Алехандро Мурат. Обидва політики вижили. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на місцевий телеканал.

Фото: sky.com

Вертоліт упав незадовго до посадки, з якихось причин пілот не зміг впоратися з керуванням. Крім губернатора штату і глави МВС у вертольоті перебували військовослужбовці. За інформацією телеканалу, повітряне судно зазнало аварії під час інспекційного обльоту постраждалих від землетрусу зон.

Reuters з посиланням на МВС Мексики повідомляє, що в результаті події загинули дві людини, які перебували на землі. 

Оновлення. Пізніше стало відомо, що жертвами катастрофи стали 13 осіб, серед них три дитини. Ще 15 осіб зазнали поранень. Усі вони - місцеві мешканці, які залишилися ночувати в полі, побоюючись повторних поштовхів. Афтершоки змусили людей покинути домівки через страх, що ті заваляться.

Ті, хто перебував усередині вертольота, не постраждали, пише Assosiated Press.

Фото: sky.com
Землетрус у Мексиці магнітудою 7,2 стався в ніч на 17 лютого. Підземні поштовхи були відчутні на півдні і в центрі країни. Епіцентр землетрусу був на глибині приблизно 24 км, за 50 км на північний схід від населеного пункту Пінотепа в штаті Оахака.

В результаті землетрусу без електроенергії залишилися 998 тис. будинків і торгових підприємств. Після землетрусу в Мексиці були зафіксовані 194 афтершоки, найпотужніший з них магнітудою 5,9.

Наразі відомо тільки про матеріальну шкоду, про поранених унаслідок землетрусу не повідомляється.

Нагадаємо, раніше Трамп назвав Мексику найнебезпечнішою країною світу

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram