ГоловнаСвіт

Ракетний есмінець США USS Ross увійшов у Чорне море

Корабель пройшов протоку Босфор вночі.

Ракетний есмінець США USS Ross увійшов у Чорне море
Ракетный эсминец США USS Ross вошел в Черное море
Фото: YorukIsik\Twitter

Ракетний есмінець ВМС США USS Ross увійшов у Черне море. Про це повідомляється у Twitter блогу Yörük Işık, який відстежує рух військових кораблів через протоку Босфор.

За даними блогу, есмінець США був спрямований у Чорне море "для підтримки своїх союзників". У повідомленні наголошується, що корабель пройшов протоку Босфор під покровом темряви.

Як повідомляється на сайті Військово-морських сил США в Європі і Африці, 9 лютого есмінець USS Ross прибув в албанський порт Влера. У повідомленні наголошується, що присутність цього американського військового корабля в Середземному морі показує прихильність США до забезпечення безпеки в регіоні, передає РБК-Україна.

На сайті також йдеться, що есмінець бере участь у патрулюванні в інтересах національної безпеки США в районі операцій 6-го американського флоту.

USS Ross базується в місті Рота в Іспанії. У квітні 2017 року з есмінців ВМС США USS Porter і USS Ross, що перебували в Середземному морі, було випущено 59 ракет Tomahawk по аеродрому Шайрат в Сирії, що належить урядовим військам. Удар було завдано тому, що з цього аеродрому вилітали літаки, які скинули хімічну зброю на населений пункт Хан-Шейхун.

Нагадаємо, у Чорному морі поблизу Одеси проходять спільні маневри двох постійних морських груп НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram