ГоловнаСвіт

Унаслідок аварійної посадки вертольота в Томській області загинули дві людини

Загиблі були членами екіпажу.

Унаслідок аварійної посадки вертольота в Томській області загинули дві людини
Вертолет Ми-8

У Томській області Росії під час аварійної посадки вертольота Мі-8 авіакомпанії "Єльцовська" загинули двоє людей, ще четверо постраждали.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу обласного управління МНС.

Загиблі були членами екіпажу.

Потерпілий вертоліт здійснював санітарний рейс від метеостанції Прохоркіно, повідомляють на сайті управління. О 15:55 за місцевим часом в МНС дізналися, що за годину до того спрацював аварійний буй Мі-8. Зв'язок з вертольотом тоді встановити не вдалося. Постраждалих знайшли о 17:28 за 42 км від населеного пункту Олександрівське і вертольотами повезли в лікарню міста Стрежевой.

Усього у вертольоті перебувало шестеро осіб: троє членів екіпажу, двоє медиків і жінка-пацієнтка, яку везли з віддаленого селища у Стрежевой.

Загинули другий пілот і бортмеханік, командир екіпажу і пасажири отримали травми різного ступеня тяжкості, повідомив сайт Західно-Сибірської транспортної прокуратури. Наглядове відомство почало перевірку за фактом дотримання законодавства про безпеку польотів.

Слідчий комітет повідомив, що за фактом жорсткої посадки порушено кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що призвело до заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю з необережності. За інформацією СК, вертоліт летів із села Прохоркіно в Олександрівку.

Вертоліт віз у лікарню жінку з ознаками психічного розладу, розповіли "Интерфаксу" в адміністрації Олександрівського району. "Жінка почала підпалювати свій будинок, була підозра, що в неї психічний розлад. Тому у вертольоті поряд з медиком був і співробітник поліції", - сказав співрозмовник агентства. У пожежі ніхто не постраждав, вогонь швидко загасили.

Як повідомляли раніше сьогодні, під час аварії вертольота у США загинули троє британців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram