ГоловнаПолітика

Порошенко: Уболівальники самі повинні вирішити, чи їхати на ЧС-2018 до агресора

"Я хотів би бачити сигнал про неприйняття політики агресії", - зазначив президент.

Порошенко: Уболівальники самі повинні вирішити, чи їхати на ЧС-2018 до агресора
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що футбольним фанатам доведеться самостійно прийняти рішення, чи їхати в Росію на Чемпіонат світу з футболу, враховуючи російську агресію в Україні та Сирії

Про це повідомляють на сайті президента з посиланням на його інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Футбольним фанатам доведеться самостійно прийняти рішення... Я дуже хотів би, щоб весь світ послав спільний сигнал і навіть за межами політичного дискурсу показав, що ми не приймаємо такої політики. Подивіться, що відбувається навколо Олімпійських ігор: Росія і там не дотримується правил, тому її не допустили. Російське керівництво вважає, що може переступати через будь-які правила. І так на всіх напрямках", - сказав президент.

Порошенко також прокоментував думку президента футбольного клубу "Баварія" Улі Хьонеса про можливе скасування санкцій проти РФ.

"Ці люди або недостатньо поінформовані, або просто наївні. Усе ж дуже просто: ми не є частиною російської імперії, ми - суверенна країна. Я вважаю, що людям на кшталт пана Хьонеса варто один раз відвідати Україну, причому не Київ, а схід України. Тоді він зрозуміє, що насправді йдеться про єдину річ: Путін повинен вивести свої війська з України", - заявив президент.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з футболу відбудеться в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року. Національна суспільна телерадіокомпанія України вирішила не транслювати турнір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram