ГоловнаСуспільствоВійна

Росія будь-якої миті може загострити ситуацію в Україні, - Порошенко

Після укладення Мінських угод на Донбасі загинули 824 людини.

Росія будь-якої миті може загострити ситуацію в Україні, - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що Російська Федерація може будь-якої миті спробувати загострити ситуацію в Україні.

Про це повідомляють на сайті президента з посиланням на його інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"У Путіна в Україні стільки армії, що він будь-якої миті може спровокувати загострення ситуації, якщо йому заманеться. Я одного разу казав канцлеру Ангелі Меркель: ви можете собі уявити, що на сході України зараз більше танків, ніж має Бундесвер? На цій невеликій території розташовано 600 танків", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що одним з найтяжчих моментів був лютий 2015 року, коли від куль регулярної російської армії щодня гинули близько 25 українських військовослужбовців.

"У Мінську ми просиділи 19 годин без сну, без їжі. Потім була досягнута домовленість, чого не відбулося б без підтримки федерального канцлера Ангели Меркель... Ми, українці, дуже вдячні їй за це, адже ситуація тоді була дуже складною... Однак як знає весь світ - президент РФ не виконує взятих на себе обіцянок. Завжди, коли він хоче, він сприяє черговій ескалації", - заявив Порошенко.

Він також підкреслив, що після укладення Мінських домовленостей на Донбасі було вбито 824 людини.

Нагадаємо, Мінський протокол було підписано 5 вересня 2014 року. У лютому 2015 року лідери "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція і Росія) підписали "Мінськ-2" - комплекс заходів з виконання Мінських угод. Відведення важких озброєнь мало початися щонайпізніше другого дня після припинення вогню і завершитися протягом 14 днів. За цим процесом стежать спостерігачі ОБСЄ за підтримки Тристоронньої контактної групи. Сьогодні МЗС України заявило, що за три роки Росія не виконала жодного пункту Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram