ГоловнаПолітика

Україна готова обміняти російських солдатів на журналіста Сущенка

"Ми готові відпустити російських солдатів, які прийшли на нашу землю як вбивці".

Україна готова обміняти російських солдатів на журналіста Сущенка
Роман Сущенко
Фото: Укринформ

Україна готова обміняти російських солдатів, яких затримали на Донбасі, на журналіста Романа Сущенка.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, пише агентство "Укрінформ", де працював Сущенко перед тим, як його схопили російські спецслужби.

"Ми готові відпустити російських солдатів, які прийшли на нашу землю як вбивці, щоб замість них звільнили Сущенка", - сказав Порошенко в інтерв'ю австрійському виданню Profil.

При цьому голова держави сказав, що Україна прагне звільнити всіх українців, які перебувають за ґратами в Росії та Криму. "Сущенко, Сенцов, багато кримських татар: ми хочемо їх повернути", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року. Працюючи власним кореспондентом "Укрінформу" у Франції, він прилетів до Росії з приватною поїздкою. 7 жовтня того ж року йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

За даними омбудсмена Валерії Лутковської, в Україні затримано близько десяти кадрових російських військових, які брали безпосередню участь у військовому конфлікті на Донбасі. 27 грудня 2017 року відбувся масовий обмін заручниками між Україною і "Л/ДНР", але в обмінні списки російські військові не потрапили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram