ГоловнаСвіт

Волкер: миротворча місія дозволить вирішити конфлікт на Донбасі

Волкер допускає особливий статус ОРДЛО у складі України.

Волкер: миротворча місія дозволить вирішити конфлікт на Донбасі
Курт Волкер
Фото: Arizona PBS

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер вважає, що миротворча місія ООН на Донбасі допоможе вирішити конфлікт і сприятиме виконанню Мінських угод.

Про це він заявив на другому Українському ланчі "Україна на передовій війни нового типу: уроки для Заходу і перспективи для миру", який був організований в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки.

За його словами, Росія каже, що їй не все одно, як живуть люди на сході України, вона хоче захистити російськомовне населення на сході, і саме тому Москва підтримує так звані республіки.

"Але кращим способом захистити людей буде розміщення там миротворчих сил, що покладе край конфлікту і забезпечить виконання Мінських угод", - сказала він.

Водночас він заявив, що Захід хотів би, щоб окуповані території знову увійшли до складу України, після чого там пройдуть вибори. Волкер допустив, що там може бути "особливий статус", але важливо, щоб це було в рамках України.

Як повідомлялося раніше, Волкер вважає, що вторгнення Росії в Україну призвело до результату, протилежного тому, якого домагалася Москва

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram