ГоловнаСвіт

Нетаньягу привіз на Мюнхенську конференцію шматок іранського безпілотника

"Міністре Заріф, ви впізнаєте цю річ? Повинні впізнати - адже вона ваша".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу в ході промови на Мюнхенській конференції з безпеки виступив із засудженням Ірану, заявивши, що він являє собою "найбільшу загрозу нашому миру".  

Фото: EPA/UPG

Виступаючи на конференції, ізраїльський прем'єр, тримаючи в руках фрагмент збитого в Ізраїлі іранського безпілотника, звернувся до міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Джавада Заріфа: "Міністре Заріф, ви впізнаєте цю річ? Ви повинні впізнати її - адже вона ваша, і ви можете передати моє повідомлення в Тегерані: не випробовуйте на міцність рішучість Ізраїлю захищати себе!"

Глава іранського МЗС у відповідь назвав "мультяшним цирком" виступ Нетаньягу.

"Деякі сусіди використали можливість виступити тут для того, щоб висловити звинувачення на адресу Ірану, - заявив Заріф з трибуни конференції. - Сьогодні зранку ми були свідками шоу, я б сказав, мультяшного цирку, який не заслуговує на відповідь".

Минулого тижня ізраїльські та іранські військові вступили в пряме протистояння - ізраїльська авіація завдала удару по іранських об'єктах у Сирії після того, як над територією країни був перехоплений безпілотник, запущений з території Сирії. Метою ударів були іранські системи керування дронами.

У ході цієї атаки по ізраїльських літаках був відкритий вогонь із систем ППО. У результаті один з винищувачів був пошкоджений і впав на півночі Ізраїлю. За словами ізраїльських військових, льотчики катапультувалися, проте зазнали травм і були госпіталізовані.

Нетаньягу попередив, що Ізраїль має чіткий намір захищати себе від "будь-які спроби перешкодити нашому суверенітету".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram