ГоловнаСвіт

Кількість жертв лісових пожеж у Греції зросла до 77 осіб

Через сильний вітер вогонь поширюється дуже швидко.

Кількість жертв лісових пожеж у Греції станом на ранок середи, 25 липня, зросла до 77 осіб.

Багато хто із загиблих перебував у популярному серед туристів приморському селі Маті, що за 40 кілометрів від Афін, повідомляє BBC. Вони загинули, задихнувшись димом, у будинках і автомобілях. У дворі одного будинку в Маті були знайдені тіла 26 дорослих і дітей. Загиблі перебували лише за декілька метрів від моря.

Ситуацію погіршує сила вітру, що сягає 100 кілометрів на годину, в результаті вогонь поширюється з великою швидкістю.

Уцілілі розповідають, що полум'я насувалося, немов по них стріляли з вогнеметів. "Ми побігли до моря, гнані вогнем. Наші спини майже вже горіли, коли ми пірнули у воду. Це було схоже на Помпеї", - розповів агентству Reuters один із врятованих.

Багато доріг та інші можливі шляхи евакуації були заблоковані вогнем. У соцмережах з'явилися відеозаписи людей в автомобілях, які намагаються проїхати через густий дим.

У Греції мобілізовано всі екстрені служби. В регіоні Аттика на півдні Греції, до якого належать й Афіни, оголошено надзвичайний стан, по всій країні оголосили триденну жалобу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна готова надати Греції необхідну допомогу у зв'язку з пожежами.

За попередньою інформацією, серед постраждалих від лісових пожеж у Греції громадян України немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram