ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Канада передала сім апаратів ШВЛ для потреб ЗСУ

Їх зможуть використовувати вже починаючи з наступного тижня.

Канада передала сім апаратів ШВЛ для потреб ЗСУ
Фото: mil.gov.ua

Уряд Канади через Офіс Управління Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проєктів (ЮНОПС) передав Збройним силам України сім апаратів штучної вентиляції легенів.

У церемонії передачі взяв участь міністр оборони України Андрій Таран, Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Лариса Галадза і глава офісу ЮНОПС в Україні Ірина Сахакян-Веттер. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони

"ЮНОПС і уряд Канади погодили перерозподіл надлишкових коштів в розмірі понад $100 000 для закупівлі і доставки семи систем штучної вентиляції легенів, які можуть використовуватися під час транспортування і стаціонарно в відділеннях інтенсивної терапії", - додали в міністерстві.

Апарати зможуть використовуватися вже з наступного тижня.

Фото: mil.gov.ua

"Спалах COVID-19 є серйозним випробуванням для системи охорони здоров'я в усьому світі і в Україні. Ми тісно співпрацюємо з нашими партнерами в Україні та світі для підтримки зусиль, спрямованих на запобігання пандемії і реагування", - повідомила Ірина Сакхаян-Веттер.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив виділення Міністерству охорони здоров'я 100 млн з фонду боротьби з коронавірусом для закупівлі вітчизняних апаратів штучної вентиляції легенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram