ГоловнаСуспільствоЖиття

На узбережжі Азовського моря десантники провели бойові навчання

Було задіяно близько 400 чоловік особового складу, 5 кораблів і катерів.

На узбережжі Азовського моря десантники провели бойові навчання
Фото: Штаб ООС

На одному з полігонів у районі проведення ООС біля узбережжя Азовського моря десантники провели бойові навчання, де відпрацювали стрільби і навички відображення передових сил десанту противника. Про це повідомив штаб ООС на фейсбуці.

"Навчання з протидесантної обороні узбережжя відбулися на одному з полігонів у районі проведення операції Об'єднаних сил. При цьому певний район акваторії Азовського моря, в якому виконувалися бойові стрільби в рамках навчань, був перекритий для судноплавства і повітряного руху", - сказано в повідомленні.

Фото: Штаб ООС
Фото: Штаб ООС

Основним завданням тактичної групи "Маріуполь" було не допустити висадку основних і відбити передові сили противника, відкинути противника назад у море і знищити його під час відходу.

Усього було задіяно близько 400 чоловік особового складу, 5 кораблів і катерів, 25 одиниць різних артилерійських систем, включаючи реактивні системи залпового вогню, 13 бойових броньованих машин (танки, бойові машини піхоти і бронеавтомобілі різних типів), два вертольоти Мі-8 армійської і 1 Мі-14 морської авіації, а також два літаки-штурмовики Су-25 і два винищувачі МіГ-29.

Фото: Штаб ООС
Бойові навчання
Фото: Штаб ООС
Бойові навчання

У штабі ООС зазначили, що оскільки навчання проходять в умовах протидії російській агресії і безпосередньо в районі проведення операції Об'єднаних сил, ситуація була максимально наближена до реальної.

Фото: Штаб ООС
Фото: Штаб ООС

Зазначають, що під час виконання завдань сили протидесантної оборони показали високий рівень підготовки та вишколу, влучність ведення вогню і злагодженість дій підрозділів різних родів військ і сил і різних силових відомств, які спільно діють у складі ТГР "Маріуполь".

Нагадаємо, з 8 по 21 лютого в Білій Церкві і прилеглих районах Київської області пройшли масштабні антитерористичні навчання. У них були задіяні підрозділи Національної поліції, Нацгвардії, ДСНС, СБУ, Збройних сил України та органів державної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram