ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваний у справі Гандзюк Левін не оскаржував екстрадицію в Україну, - адвокат

Левіна можуть доправити в Україну протягом двох тижнів

Підозрюваний у справі Гандзюк Левін не оскаржував екстрадицію в Україну, - адвокат
Алексей Левин
Фото: стопкадр видео

Підозрюваний у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) не оскаржував рішення болгарського суду про екстрадицію в Україну.

Про це LB.ua розповів український адвокат підозрюваного Михайло Величко.

"Сьогодні спливає останній день подачі апеляційної скарги. Попередньо, наступного дня після засідання суду мій клієнт прийняв рішення про необхідність подачі апеляційної скарги. Вона була підготовлена, але на сьогодні ще не подана. Левін думає з цього приводу і, ймовірно, прислухається до моєї думки про те, що підстави отримати позитивне рішення в апеляційній інстанції в Болгарії дуже мізерні", - зазначив адвокат.

Захисник додав, що Левін вважає себе не причетним до вбивства Гандзюк і буде доводити свою позицію в українському суді.

"Він продовжує займати позицію, що не є причетним до організації нападу на Катерину Гандзюк, тому я йому раджу незабаром повертатися в Україну. У мене є певні гарантії того, що з ним в Україні все буде добре. Остерігатися ні за свою сім'ю, ні за особисту безпеку йому не потрібно", - сказав Величко.

Адвокат не відповів на питання, хто саме дав йому такі гарантії.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року Олексія Левіна затримали в Болгарії, де він проживав останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. Левіна підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

27 січня болгарський суд заарештував Левіна на 40 діб. Після чого Зеленський обговорив із прем'єром Болгарії його екстрадицію.

Пізніше заступник генпрокурора Віктор Трепак заявив, що певні особи не хочуть екстрадиції в Україну Олексія Левіна. За його інформацією, ці самі особи вже забезпечили Левіна необхідним захистом.

22 лютого суд у Болгарії дозволив екстрадицію Левіна.

24 лютого адвокати Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, звернулися до суду з клопотанням відновити провадження щодо нього, яке було припинено через розшуку підозрюваного Олексія Левіна.

Антикорупційну активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

За звинуваченням у нападі на Гандзюк уже засуджено Сергія Торбіна, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчука.

Підозрюваними в замовленні йорганізації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін. Їх провадження припинено у зв'язку з оголошенням Левіна в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram