ГоловнаСуспільствоПодії

Жителі сусідніх зі Львовом сіл перекрили два в'їзди в місто

Люди протестують проти приєднання до Львівської ОТГ.

У п'ятницю, 28 лютого, близько 50 жителів села Сокільники і приблизно така сама кількість жителів села Гамаліївка біля Львова перекрили в'їзди в місто.

Про це пише Zaxid.net з посиланням на патрульну поліцію.

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Дорогу в Сокільниках перекрили близько 10:00, так люди вирішили висловити незгоду з ідеєю приєднання до Львівської об'єднаної територіальної громади в рамках реформи децентралізації. Люди ходили по пішохідному переходу, час від часу пропускаючи по кілька автомобілів. О 12:10 акція завершилася.

Фото: Патрульна поліція Львівської області

Одночасно з жителями Сокільників дорогу перекрили мешканці села Гамаліївка, розташованого по інший бік від міста. Вони висловили протест проти приєднання Мурованської ОТГ до Львова.

"Близько 40-50 чоловік ходять по пішохідному переходу, пропускають спецтранспорт, маршрутні транспортні засоби та автомобілі з дітьми", - сказала прессекретарка патрульної поліції Катерина Рибій.

Протестувальники заявляють, що перекривати дорогу будуть протягом дня, але що пів години будуть пропускати автомобілі.

Протести почалися після того, як Львівська ОДА направила в Кабмін перспективний план формування ОТГ, яким запропоновано створити "Великий Львів". Об'єднана Львівська ОТГ повинна включати, крім Львова, ще 15 міст і сіл. Зокрема, до Львівської ОТГ повинні увійти місто Дубляни, села Грибовичі, Гряда, Малехів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram