ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Нові Санжари приїхав Аваков (оновлено)

Місцеві жителі протестують проти розміщення в селищі евакуйованих із Китаю.

У селище Нові Санжари, де розташований медичний центр Національної гвардії, куди привезуть евакуйованих із Китаю громадян, приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Про це повідомив голова Полтавської обласної адміністрації Олег Синєгубов.

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув у Нові Санжари. Голова МВС запевнив: евакуйовані українці здорові, 10 днів інкубаційного періоду вони вже пройшли. Симптомів хвороби немає", - написав він у фейсбуці.

На місці також перший заступник Авакова Сергій Яровий, голова ДСНС Микола Чечоткін, начальник обласної поліції Іван Вигівський.

Пресслужба МВС повідомила, що під час спілкування з місцевими жителями Аваков запевнив: вони не будуть перетинатися з тими, хто проходитиме процедуру обсервації.

"Усі евакуйовані з Уханя українці повністю здорові. Вони 10 днів провели під наглядом в Китаї, пройшли два кордони китайських лікарів і один - наших. У них немає симптомів, йдеться про неінфікованих людей. Проходити процедуру обсервації вони будуть разом із медиками, поліцейськими і представниками інших служб, які супроводжували їх у літаку", - сказав Аваков.

Міністр додав, що санаторій буде під цілодобовою охороною.

Фото: МВС

Зі свого боку заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив, що евакуйовані повністю здорові і тому не можуть бути розміщені в лікарнях. "Усіх, у кого були симптоми, підвищена температура, не випустили навіть із Китаю. В Україну привезли здорових людей. Вони постійно 14 днів будуть у закладі і не виходитимуть на вулицю", - сказав Ляшко.

Нагадаємо, близько 11:55 У аеропорту "Харків" приземлився літак з евакуйованими українцями і іноземцями з Китаю. Під час польоту і посадки літака ні в одного пасажира і члена екіпажу не було виявлено симптомів гострих респіраторних захворювань.

Евакуйованих з Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари" в Полтавській області.

З ночі 20 лютого жителі Нових Санжар перекрили трасу на в'їзді в селище, через що відбулися сутички з правоохоронними органами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram