ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Евакуйована з Китаю українка показала умови утримання в Нових Санжарах (оновлено)

Вона заявила, що душ ударив її струмом.

Евакуйована з китайського Уханя модель Олександра Волкова показала відео з кімнати санаторію в Нових Санжарах Полтавської області.

За словами дівчини, її поселили в кімнату, де двері не зачиняються, а душ ударив її струмом.

На оприлюдненому нею відео видно, що в кімнаті є два ліжка, кілька стільців і телевізор. 

Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

"Ось це наша кімната, ось цей душ від***див мене струмом, а ось ці двері не зачиняються - що з ними?" - прокоментувала умови евакуйована українка. 

Оновлення 13:20. Заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль заявив, що евакуйовані дійсно "перебувають не в п'ятизірковому готелі", але мають гаряче харчування. Про це пише "Українська правда".

"Громадяни розміщені в номерах по двоє. Вони забезпечені гарячим харчування, воно готується не в цьому санаторії. Їжу люди приймають з одноразового посуду, який після цього забирається і після знезараження утилізується. Каналізаційна система окрема, як і водопостачання. Обробка стічних вод відбувається так само, як і в інфекційних лікарнях під час посиленого режиму", - пояснив він.

Нагадаємо, що евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців привезли в санаторій Національної гвардії України в Нових Санжарах Полтавської області. Місцеві жителі протестували проти їх розміщення, жбурляли каміння в їхні автобуси і зчиняли сутички з правоохоронцями, які охороняли санаторій.

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що житиме в обсервації разом з евакуйованими та персоналом, який супроводжував їх на шляху з Китаю в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram