ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Микулинців заявили, що не молилися проти приїзду українців з Китаю

"Інформацію перекрутили. Зробили з нас клоунів".

Жителі селища Микулинці на Тернопільщині заявили, що не молилися проти приїзду українців з Китаю.

Про це йдеться в репортажі місцевого видання "МедіаТОР" з імпровізованого блокпоста на під'їзді до санаторію "Медобори". 20 лютого там третій день поспіль зібралися люди, стурбовані чутками про можливе розміщення евакуйованих із Китаю.

Протягом спілкування з журналістами місцеві жителі поскаржилися на те, що їх оббрехали.

"Інформацію перекрутили, що священники правлять молебень заради того, щоб українців не прийняли. Зробили з нас клоунів", - обурився один з місцевих жителів.

"Нам дуже прикро, що така думка про нас. Ми любимо український народ і переживаємо. Сотні плакали і чекали, щоб їх [евакуйованих] приземлили вдало, а про нас такі слова погані писали", - сказала інша жінка.

Протоієрей Василь Мариновський, настоятель місцевого храму Православної церкви України, теж сказав, що не правив служби проти когось.

"Ми збираємося, щоб зробити вечірню службу, молилися за щасливий приліт братів і сестер в Україні. Ми молилися, щоб влада брала на себе відповідальність і організовувала те, що від неї вимагається в таких ситуаціях", - сказав він.

У той же час священник визнав, що люди відчувають полегшення, що евакуйованих привезли не в "Медобори".

"Ми знаємо, що кожен повинен бути милосердним, що ми повинні любити ближнього свого, як самого себе. Але скажу так: є ще "не суди і не судимий будеш". Борони, Боже, кожного з тих, хто пише негативно, вимагає покарати священників... Ми не наговорюємо нікого проти когось. Навпаки, додаємо людям духу, тому що вони змучені, виснажені, третю ніч у невіданні. Не стільки люди переживають за себе, як за своїх онуків. Просимо не судити нас занадто суворо. А якщо і згрішили, ми каємося. Прости нас, Господи, бо грішні ми", - сказав настоятель.

Він додав, що його особиста думка не є позицією ПЦУ.

Нагадаємо, що евакуйованих із Китаю привезли не в Тернопільську область, а в селище Нові Санжари в Полтавській області.

Це призвело до сутичок і масових заворушень. У результаті постраждали дев'ять правоохоронців, у тому числі п'ятеро серйозно. Серед мітингувальників постраждала одна жінка: вона впала - і її травмували люди з натовпу.

Загалом за добу в населеному пункті затримали 24 людей: 17 вранці і 7 ввечері. Відкрито два кримінальні провадження - масові заворушення і заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram