ГоловнаСуспільствоПодії

У МВС пов'язали сутички в Нових Санжарах з алкоголем

"Було розпорядження зачинити всі наливайки, але зелений змій знайде, звідки вилізти".

У МВС пов'язали сутички в Нових Санжарах з алкоголем
Фото: poltava.to

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко заявив, що деякі учасники сутичок у Нових Санжарах були напідпитку.

Про це він написав у фейсбуці, описуючи свої враження від учорашніх подій.

"Враження суто суб'єктивні: стійкий перегар від підігрітої алкоголем великої кількості новосанжарівців. Головно чоловіків різного віку. У столиці на різних протестах ми вже встигли від такого відвикнути, хоча буває. Вдень було розпорядження закрити всі наливайки, але зелений змій, мов той вірус, знайде, зараза, звідки вилізти і як влитися у найменшу шпарину у душах, серцях і горлянках. І цей градус у проміле, без сумніву, додав градусу емоційної хоробрості деяким правопорушникам, які вже два слова тяжко вимовляли надвечір", - написав Шевченко.

Про вплив алкоголю також заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі телеканалу "1+1" увечері 20 лютого. За його словами, вже вранці багато учасників протестів "проспляться і подивляться на ці речі з іншого боку".

У той самий час, вважає Шевченко, жінками опанував "всепереможний, алогічний страх, який переріс у паніку".

"Медицина тут світова безсила, а наша і поготів. Щоденні ТБ-новини про померлих, і то немасово порівняно із всією кількістю хворих десь далеко за тридев’ять земель, - не думав, що потенційна загроза, яку ніхто ще не відчув, може ТАК налякати", - зазначив Шевченко.

На думку директора Департаменту комунікацій, свою роль також зіграла присутність небаченої для Нових Санжар кількості журналістів.

"Народ просто хайпував від самого факту того, що раптом опинився у центрі ТАКОЇ уваги. Намагався згадати, коли останній раз бодай щось було цікаве і привабливе чи бодай нейтрально-інформативне про Нові Санжари на національному рівні - геть нічого не згадав", - зазначив Шевченко.

Він також вказав, що місцеві жителі тотально недовіряють усім заявам влади і не мають мінімальної медичної обізнаності і культури профілактики.

Нагадаємо, що ввечері 20 лютого жителі Нових Санжар закидали камінням автобуси з евакуйованими з Китаю здоровими українцями.

Загалом за добу в населеному пункті затримали 24 людей: 17 вранці і 7 ввечері. Відкрито два кримінальні провадження - за масові заворушення і заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям.

У результаті сутичок постраждали дев'ять правоохоронців, у тому числі п'ятеро серйозно. Серед мітингувальників постраждала одна жінка: вона впала - і її травмували люди з натовпу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram