ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві в журналіста телеканалу "Теперішній час" стріляли з гвинтівки (оновлено)

Прокуратура повідомила про підозру екс-учаснику АТО Регешу.

У Києві в журналіста телеканалу "Теперішній час" стріляли з гвинтівки (оновлено)
Журналист Владимир Рунец
Фото: facebook

У Києві ввечері 5 травня отримав вогнепальне поранення Володимир Рунець, кореспондент телеканалу "Теперішній час" (спільного проекту "Радіо Свобода" і "Голос Америки").

Поранення стало наслідком конфлікту з колишнім учасником бойових дій на Донбасі, який відкрив вогонь по відвідувачах кав'ярні, повідомляє "Радіо Свобода".

Володимир Рунець був поранений в ногу. Його відвезли в лікарню і прооперували. Загрози життю журналіста немає, проте потрібні ще дві операції.

За попередніми даними, напад на журналіста не пов'язаний з його професійною діяльністю. Як розповів сам Рунець, стріляв 45-річний колишній доброволець. Після конфлікту через гроші зі своєю колишньою дівчиною, знайомою журналіста, він приїхав до кав'ярні, де вона перебувала разом з Рунцем і іншими знайомими, і почав стріляти з гвинтівки по відвідувачах. Журналіст спробував умовити його прибрати зброю, але був сам поранений в стопу.

Про інших постраждалих повідомлень немає. Нападник втік з місця події, але потім сам здався поліції. Порушено кримінальну справу за статтею "хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї".

Оновлення. Прокуратура повідомила про підозру колишньому учасникові антитерористичної операції Володимиру Регешу (позивний "Санта"), поранив з вогнепальної зброї журналіста телеканалу "Теперішній час" Володимира Руньця в Києві.

"Прокуратура повідомила про підозру зловмисникові, що прострелив ногу журналісту", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Регеша затримали, йому повідомлено про підозру за ч.4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку) Кримінального кодексу.

Прокуратура просить суд заарештувати екс-учасника АТО. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Володимир Рунець - київський журналіст, який має досвід роботи в зоні військового конфлікту на сході України, співпрацює з телеканалом "Теперішній час" з 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram