ГоловнаСуспільствоЖиття

Супрун подала позов проти журналіста "1+1" про захист ділової репутації

Раніше Дубинський звинуватив в. о. міністра у відмиванні бюджетних коштів через фонд "Захист патріотів".

Супрун подала позов проти журналіста "1+1" про захист ділової репутації
Уляна Супрун
Фото: Lb.ua

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун подала в суд позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації проти журналіста і блогера Олександра Дубинського (креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань телеканалу "1+1", редактор програми "Гроші").

Про це Супрун повідомила в Фейсбуці.

"На Олександра мінімум чотири рази подавали позови до суду. Всі справи стосуються спростування інформації, недостовірної інформації, надання доказів і захисту ділової репутації. Отримала багато повідомлень і коментарів про необхідність подавати в суд також. Вирішила протестувати такий інструмент захисту правди, оскільки, як бачимо, від спростування фейків тенденція їх появи не знижується. Щойно зареєстрували позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації в Солом'янському райсуді", - написала Супрун.

В.о. міністра вважає оприлюднені Дубинським матеріали замовними.

"У своїх матеріалах щодо мене і Міністерства Олександр видає свої судження за факти або створює навколо реальних подій брехливий контекст. Свою брехню він підкріплює або фейковими документами без деталей і коректного посилання на нормативні акти, або документами, що не підкріплюють суть озвучених звинувачень. Кожен із матеріалів - хрестоматійний приклад інструментів пропаганди і маніпуляцій", - зазначила Супрун.

Дубинський, коментуючи позов Супрун, назвав в.о. міністра "незрозуміло ким" і пообіцяв читачам тримати їх у курсі подій.

Нагадаємо, на початку травня Дубинський на своєму сайті оприлюднив інформацію про розкрадання 20 млн гривень, виділених на підготовку і підвищення кваліфікації медперсоналу, через громадську організацію "Захист патріотів", яку очолює чоловік Уляни Супрун. МОЗ спростувало цю інформацію і заявило, що вона не підтверджена справжніми документами.

Організація "Захист патріотів" була створена Супрун у 2014 році, вона проводить заняття з тактичної медицини і забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram