ГоловнаСуспільствоПодії

Правоохоронці ліквідували наркоканал з Донбасу

Було вилучено 500 грамів метадону, 400 таблеток "Димедролу" і 140 таблеток "Соната".

Правоохоронці Київської області ліквідували законспірований наркоканал з окупованого Донбасу. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Київської області.

Фото: kv.npu.gov.ua

6 зловмисників з чітким розподілом ролей між собою з серпня 2018 року постачали метадон з окупованого Донецька на територію Києва й області.

Фото: kv.npu.gov.ua

За їх місцем проживання було виявлено та вилучено 500 грамів метадону, 400 таблеток "Димедролу" і 140 таблеток "Соната". Загальна вартість вилучених наркотичних речовин за цінами "чорного ринку" становить близько 1 млн гривень.

Фото: kv.npu.gov.ua

Щоб викрити групу наркоторговців, поліція провела 15 контрольних закупівель для документування їх діяльності.

Організатором угруповання виявилася 25-річна мешканка Києво-Святошинського району. Дівчина контролювала постачання і збут наркотичних засобів, а також фінансовий оборот.

Фото: kv.npu.gov.ua

Під час обшуків за її місцем проживання, поліцейські виявили і вилучили метадон, гроші, банківські картки та телефони, за допомогою яких здійснювався зв'язок з покупцями наркотиків і членами угруповання.

Фото: kv.npu.gov.ua

У квартирі 41-річного киянина, який був оптовим продавцем, було вилучено 30 розфасованих і підготовлених до продажу поліетиленових пакетиків з метадоном, 14 мобільних телефонів, 22 000 гривень, отриманих від продажу наркотиків, а також пістолет і гранату "РГО".

Жителі Києва, 35-річний чоловік і 41-річна жінка, збували наркотики за допомогою закладок. У них також вилучили фасований метадон, таблетки "Соната" та "Димедрол", мобільні телефони, сім-карти, банківські картки та гроші, отримані від продажу наркотичних засобів.

Постачальниками наркотиків виявилися жителі Донецька - 54-річна жінка і 28-річний чоловік. Зараз вирішується питання про оголошення їх у розшук і затримання.

Усіх інших учасників угруповання затримано. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. На цей момент триває слідство.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Києві й області правоохоронці викрили великий наркокартель, організований поліцейськими.

Злочинці обманом вербували українців на "високооплачувану роботу" і переміщали їх в Україну або Молдову. Насправді зловмисники змушували громадян виготовляти і збувати особливо небезпечні психотропні речовини як на території іноземної держави, так і в Україні.

Правоохоронці встановили, що лідери групи - 23-річний поліцейський полку поліції особливого призначення №2 ГУНП в Києві і 31-річний житель села Софіївська Борщагівка.

Спільниками у кримінальній справі виявилися 24-річний слідчий, лейтенант поліції Києво-Святошинського ОП ГУНП у Київській області, 21-річний оперуповноважений СКП, лейтенант поліції Переяслав-Хмельницького ОП ГУНП у Київській області і 22-річний колишній співробітник криміналістичного відділу СУ ГУНП у Житомирській області. А також ще 9 цивільних осіб віком від 18 до 28 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram