ГоловнаСуспільствоЖиття

Аласанія пішов у відпустку і залишається на посаді глави "Суспільного"

Аласанія оскаржив у суді рішення НСТУ про дострокове припинення контракту.

Аласанія пішов у відпустку і залишається на посаді глави "Суспільного"
Зураб Аласания
Фото: Андрей Гудзенко/LIGA.net

Глава правління громадського мовника "Суспільне" Зураб Аласанія залишається на посаді, незважаючи на те, що Наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України повинна була звільнити його 6 травня.

Про це повідомив директор Центру демократії і верховенства права Тарас Шевченко.

"Сьогодні 6 травня - дата, яку Наглядова рада НСТУ визначила як день звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Національної громадської телерадіокомпанії України ... Зураб ще не звільнений. Він оскаржив у суді рішення, яке вважає незаконним. І суд має право зупинити це звільнення до вирішення справи по суті. Однак суд не захотів цього робити. Наступний розгляд справи буде аж 11 червня", - написав Шевченко в Facebook.

Він пояснив, що Зураб Аласанія скористався можливістю, яку дає кодекс законів про працю, - використовувати в кінці роботи всю відпустку, що залишилася. Таким чином, глава правління громадського мовника пішов у відпустку і ще залишається на посаді до завершення відпустки.

Шевченко заявив, що "сумніви в законності рішення великі" і що компромісним було б рішення Наглядової ради НСТУ відкласти звільнення до вирішення справи судом.

Нагадаємо, 31 січня Наглядова рада НСТУ достроково розірвала контракт з Аласанією. 4 лютого Аласанія заявив про тиск на нього з метою закриття телепрограми "Схеми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram