ГоловнаСуспільствоПодії

Вантажівка з туристами впала з 40-метрової висоти через п'яного водія, - поліція

Місцевий житель не впорався з керуванням на підйомі.

Вантажівка з туристами впала з 40-метрової висоти через п'яного водія, - поліція
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Поліція вважає, що причиною падіння автомобіля з туристами з висоти 40 м у річку в Івано-Франківській області та загибель трьох пасажирів є перебування водія в стані алкогольного сп'яніння. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба МВС.

"Водій - житель одного із сіл Косівського району - керував в стані алкогольного сп'яніння. Це підтвердила медична експертиза", - сказано в повідомленні.

47-річний водій керував автомобілем ГАЗ-66, де перебували 23 туристи, і не впорався з керуванням на підйомі, в результаті чого автомобіль почав рух назад і перекинувся в річку.

На місці загинули 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб у віці від 21 до 49 років проходять медичне обстеження в Верховинській лікарні з різними травмами, іншим надана допомога на місці події. Одна людина перебуває у важкому стані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального кодексу.

Правоохоронці затримали водія і мають намір оголосити йому підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram