ГоловнаПраво

Прокуратура відкрила справу через заборону приватизації "Центренерго"

Госпсуд ухвалив рішення, незважаючи на висновки Верховного Суду.

Прокуратура відкрила справу через заборону приватизації "Центренерго"
Фото: Александр Рудоманов

Прокуратура Києва порушила кримінальне провадження щодо винесення Господарським судом незаконного рішення про заборону приватизації "Центренерго".

Про це інформує пресслужба відомства.

"Зазначене рішення було прийнято судом всупереч правових висновків Верховного Суду, який вже висловив позицію з цього приводу, зокрема, про те, що заборона проведення приватизації ПАТ "Центренерго" суперечить вимогам процесуального законодавства і є мірою, що невідповідна із заявленими позовними вимогами", - йдеться в повідомленні.

Зараз прокуратурою міста Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 КК України (Винесення суддею свідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови).

Нагадаємо, Господарський суд Києва заборонив Фонду держмайна продовжувати процес продажу компанії "Центренерго". Згідно з матеріалами суду, компанія "Укрдонінвест" домагалася повторного забезпечення позову до Фонду держмайна у справі про приватизацію "Центренерго". Господарський суд задовольнив вимогу позивача.

Раніше прем'єр Олексій Гончарук заявляв, що "Центренерго" перебуває в пріоритеті Кабміну щодо "великої" приватизації. Глава ФДМ Дмитро Сенниченко прогнозував продаж "Центренерго" в 2021 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram