ГоловнаПолітика

У Федерації профспілок України відреагували на висловлювання нардепки Третьякової про дітей "дуже низької якості"

Комісія Ради ФПУ просить Разумкова відкликати її з посади голови соцкомітету.

У Федерації профспілок України відреагували на висловлювання нардепки Третьякової про дітей "дуже низької якості"
Фото: Сергей Нужненко

Постійна комісія Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків звернулася до спікера Ради Дмитра Разумкова з пропозицією відкликати нардепку від "Слуги народу" Галину Третьякову з посади голови соцкомітету за негуманні та антисоціальні висловлювання.

Заяву комісії оприлюднено на сайті Федерації профспілок України. У ній засуджується висловлювання Третьякової про те, що "неякісні" громадяни не гідні хорошого життя і соціального захисту.

"Під час виступу на вебінарі, який був організований Київською школою економіки у травні 2020 року, пані Третьякова навела приклади "стерилізації осіб", які хочуть отримувати соцдопомогу і "стерилізації жінок", у яких немає вищої освіти, і стверджувала, що найкращим офіційним курсом у сфері соціальної політики є відмова жінкам у соцдопомозі у разі, якщо їхні діти будуть "дуже низької якості", - йдеться в заяві.

У комітеті вважають, що висловлювання Третьякової порушують основні положення Декларації прав людини і Конституції України, низку інших міжнародних та українських законодавчих актів і конвенцій.

У відкритому листі до Дмитра Разумкова зазначається, що жіночий профспілковий рух негативно сприйняв висловлювання Третьякової про жінок і дітей.

Повідомляється також, що Третьякова і раніше робила сумнівні заяви, наприклад, коли привітала всіх зі святом з трибуни парламенту в Міжнародний день осіб з інвалідністю.

"Виходячи з таких негуманних і антисоціальних виступів народного депутата України Галини Третьякової, просимо Вас звернути увагу і на підставі статті 83 Регламенту Верховної Ради, ч. 3 ст. 7 закону "Про комітети Верховної Ради" внести пропозицію про відкликання Галини Третьякової, голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, з посади у зв'язку з її незадовільною роботою, або доручити комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради розглянути пропозицію про її відкликання з посади голови комітету", - йдеться в листі до Разумкова.

Відеозапис з Третьяковою та її висловлюваннями про стерилізацію і "неякісних дітей" було оприлюднено в соцмережах ще в травні. Зокрема, Третьякова посилалася на Маргарет Тетчер і британського лорда, який нібито заявив, що "тих, хто сідає на допомогу, потрібно стерилізувати".

Також вона заявила, що перший прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Куан Ю стерилізував жінок без вищої освіти.

"Дуже жорстокими, садистськими методами викорчовували з нації елементи, які не є захисниками і годувальниками. Пісню співати потрібно тому, хто щодня встає на захист своєї Батьківщини, на захист свого дому, на те, щоб годувати своїх утриманців. Всі, хто цього не роблять, вони не можуть зіставляти себе з гідним життям - ось так я вважаю потрібно захищати просту людину. Ось така повинна бути система, така у мене філософія", - заявила нардепка. 

Нагадаємо, що восени 2019 року Третьякова запропонувала скоротити кількість учасників УБС і обрізати пільги ветеранам війни, якщо вони не були пораненими. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram