ГоловнаПолітика

Суд скасував запобіжний захід Богатирьовій через невручення підозри

ВАКС скасував постанову слідчого судді Печерського райсуду Києва.

Суд скасував запобіжний захід Богатирьовій через невручення підозри
Раиса Богатырева
Фото: LIGA.net

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави колишньому віцепрем'єр-міністру України - міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Зазначається, що суд скасував постанову слідчого судді Печерського районного суду Києва і відмовив у задоволенні клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу.

"Ухвалюючи таке рішення суд апеляційної інстанції виходив з того, що прокуратурою Києва були допущені грубі порушення норм КПК України в частині належного вручення повідомлення про підозру. Під час судового розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва не було вжито заходів для усунення зазначених очевидних порушень кримінального процесуального закону", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 серпня минулого року Богатирьова повернулася в Україну після того, як Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити проти неї справу. Їй закидали розтрату 63,5 млн грн під час закупівлі в 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів і обладнання за істотно завищеними цінами, а також в розтраті 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів у "Індару".

28 серпня Печерський районний суд Києва постановив заарештувати Богатирьову на 60 днів з альтернативою застави 6 млн гривень. 29 серпня депутат ОПЗЖ Вадим Новинський вніс за неї заставу, і вона вийшла із СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram