ГоловнаПолітика

Формат навчань "Сі-Бриз-2020" зміниться через коронавірус

Цьогоріч маневрів на суші не буде.

Формат навчань "Сі-Бриз-2020" зміниться через коронавірус
Фото: Министерство обороны

Формат українсько-американських навчань "Сі-Бриз-2020" зміниться через коронавірус, повідомила пресслужба Військово-морських сил.

Маневри вирішили проводити виключно у морській фазі із залученням авіації. Основну увагу буде приділено відпрацюванню безпеки операцій у морі, серед яких протичовнова, протикатерна, протиповітряна оборона. Участь у "Сі Бриз-2020" візьмуть близько десяти країн, а однією з особливостей буде залучення до навчань кораблів постійної групи НАТО.

"У травні у зв'язку з пандемією були запропоновані зміни у формат "Сі Бриз-2020", наші партнери повністю підтримали таку ініціативу, і під час фінальної конференції [26-29 травня], спільними зусиллями було доопрацьовано формат українсько-американських навчань, з урахуванням нових вимог. Це дасть можливість провести заходи без загрози для здоров'я особового складу країн-учасниць", - пояснив тимчасовий виконувач обов'язків командувача підготовки Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато.

Нагадаємо, що "Сі-Бриз" у 2019 році пройшли за участю 900 військових з восьми різних країн. Були задіяні 30 кораблів, у тому числі вперше судно забезпечення USNS Yuma, і 30 літальних апаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram