ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі розпочалися міжнародні військові навчання Sea Breeze

Участь у навчаннях візьмуть близько 900 військових із восьми різних країн.

Фото: mil.gov.ua

Сьогодні, 1 липня, в Одесі почалися Міжнародні навчання «Сі Бриз - 2019». У польовому таборі Міжнародних сил відбулося урочисте шикування підрозділів, які візьмуть участь у навчаннях, повідомляє прес-служба Міноборони України.

На флагштоках підняли прапори України, США, Грузії, Молдови.

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Цього року новацією стане відпрацювання річкового елемента. За легендою навчань противник спробує заблокувати вихід до моря з річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супровід транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомляли, що 2019 року в навчаннях планують узяти участь близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів і більш як 900 військових з різних країн світу. На навчання цього року до Одеси вперше прибуло американське судно забезпечення USNS Yuma. За типом воно є транспортно-десантним швидкохідних катамараном (Joint High Speed Vessels - JHSV), призначеним для перевезення військового підрозділу, техніки, спорядження.

Для забезпечення участі в навчаннях кораблів, катерів, допоміжних суден Військово-морських сил України підготували понад 1,5 тисячі тонн корабельного палива. Для повітряної і наземної техніки - 400 тонн авіаційного гасу, 50 тонн бензину.

Літак A400 Atlas Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії доправив до Одеси бійців морського спецназу. З ними - спеціальне обладнання, спорядження та провіант. У польовому таборі розмістяться військовослужбовці загалом з 8 країн сухопутного угруповання "Sea Breeze", зокрема України, США, Великої Британії, Грузії, Молдови.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram